-> ARHIVA
Jul 23, 2009

Čuda Kur'ana #2

Autor: Kurdt

Veliki prasak

Suprotno onome što islamisti propagiraju, Arabija 7-og stoljeća nije bila u potpunoj izolaciji od vanjskog svijeta. Historija nam govori da su Arapi komunicirali, i trgovali naširoko, i tako dolazili pod uticaj kultura svojih susjeda. Arapi su tada vjerovali u ono što su im nametali njihovi susjedi, a to je jedna jedinstvena teorija stvaranja svijeta, prihvaćena od strane Sumerana i Egipćana koja je bila potpuno ista, samo sa drugim imenima kao Bogovima.

Na sljedećoj mapi možete vidjeti da izolacije od ostatka svijeta uopšte nije bilo
http://arabianwomen.nielsonpi.com/images492/GeneralMap.gif

Posljednjih nekoliko decenija, tzv. "učeni muslimani" su počeli tvrditi da Kur`an direktno poziva ne teoriju velikog praska u sljedećem ajetu:
Q21:30 Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?

Ovaj ajet očigledno govori o Zemlji i Nebu, tako da se jednostavno nikako ne može povezati sa Velikim praskom koji objašnjava šta se desilo prije stvaranja Zemlje. Ajet se može obrazložiti kao arapski pandan mitovima pomenutim gore u tekstu, uz novog glavnog lika, Allaha. Također, dovoljno je napomenuti da je model Velikog praska na koji se pozivaju "učeni muslimani" predvidio starost Kosmosa na 14 milijardi godina, dok je Zemlja, utvrđeno je, stara 4,5 milijardi godina.

Ajet iznad je dokaz da Allah dijeli mišljenje arapskog svijeta 7-og stoljeća, u njihovim vjerovanjima, što nas još jednom potiče na zaključak da Kur`an nije knjiga čuda.

5 komentara:

Kurdt said...

Starije komentare možete pogledati na: http://www.blogger.ba/komentari/130919/2260482

Anonymous said...

Care, tumacis pogresan ajet. Probaj sa ovim:

On je nebesa i Zemlju iz ničega stvorio!(Kuran;Al-An'am, 101)

Zatim ovaj:

"Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedno pa smo ih Mi raskomadali i da Mi sve zivo iz vode stvaramo, pa zar necete vjerovati!"(Kuran;El-Enbija 30)

I ovaj

''Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo,
uistinu, oni koji ga šire.'' (Kuran;Az-Zariyat, 47)

Prvo nije bilo nista. Zatim je bila jedna cjelina koja je raskomadana i koja se i dalje siri. Sta kaze Big beng teorija: Nije bilo nista. Onda je sve nastalo iz jedne tacke i izdjelilo se u komade. TI komadi se i dan danas sire.

Corak care i ovdje.

BM said...

Čoravi konju,

pokušaj još jednom pročitati post. Tvrdnja je i više nego jasna, a to je da je spomenuti ajet samo plagijat tadašnjih vjerovanja prethodnih civilizacija. U njemu dakle nema ništa naučno niti čudesno, osim ako čudom smatraš prepisivanje?

Nadalje, idiotski komentar poput "Sta kaze Big beng teorija: Nije bilo nista." zaslužuje samo jednu riječ - debilizam. Za svoje dobro nemoj pričati o stvarima o kojima pojma nemaš.

I molim te, ova izjava: "Prvo nije bilo nista. Zatim je bila jedna cjelina koja je raskomadana i koja se i dalje siri." - samo mi objasni čije je ovo obrazloženje? Jel piše u fusnoti stranica da su ovi ajeti tako "složno" povezani? Ne vrijeđaj Allaha svog tumačeći njegove savršeno jasne riječi.

Treći ajet smo konkretno obradili u jednom postu. No, boli tebe briga jelde, lažovi poput Yahye i Zakira su temelj svega.

Ćorak imaš u mozgu. Care.

Anonymous said...

Hahahahh Lolcina carevi :D

Anonymous said...

TACAN ODGOVOR POSJETI NA

imaboga1.blogger.ba

Post a Comment

Ako niste registrovani, odaberite Name/URL i popunite samo polje za ime, URL nije neophodno unijeti.